Migra Vall Fosca

Autors: Gerard Bota… [i altres]
Coordinadors: Pere Josa-Anguera, Jordi Castilló-Carretero
Títol: Migra Vall Fosca: la migració d’ocells passeriformes per Pirineu català
Lloc: Tremp
Edita: Garsineu, Estació Biològica del Pallars Jussà
Any: 2022
ISBN: 9788418806094

MigraVallFosca és un estudi de la migració postnupcial d’ocells passeriformes a través de l’anellament científic al Pirineu occidental català. Es centra als prats de dall montans de la Vall Fosca, al nord de la comarca del Pallars Jussà.

El present treball resumeix els resultats de 10 campanyes d’estudi entre els anys 2010 i 2020, amb més de 14600 ocells capturats en més de 400 jornades d’anellament. Aquest gran volum d’informació, juntament amb la captura de 923 escorxadors Lanius collurio, xifres mai assolides en cap estació d’anellament de la península Ibèrica, o la captura d’espècies rares o poc conegudes fan de MigraVallFosca tot un referent en l’estudi de la migració a través del Pirineu, fenomen fins ara poc estudiat en profunditat.

L’estudi ha constatat la presència d’un important flux d’ocells passeriformes migratoris seguint la Vall Fosca, que utilitzen els prats de dall com a stopover. Els resultats mostren la importància d’aquests ocells d’hàbitats oberts en mosaic amb presència de ramaderia extensiva.

El present treball es complementa amb diferents articles sobre la migració de passeriformes al Pirineu obtinguda en estudis realitzats en d’altres indrets, ampliant així la perspectiva i donant una dimensió pirinenca a aquesta publicació.

Exemplars al catàleg de la Lectura Pública de Catalunya

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s