Dia 0

dia0Autor: Ivan Balagueró Masanés
Títol: Dia 0
Lloc: [Lleida]
Editorial: l’autor
Any: 2018
ISBN: 9788469787540

Relat ambientat majoritàriament al Pirineu, entre l’Alta Ribagorça i el Pallars: la Vall Fosca, Espot, Tavascan, Parc Natural, Parc Nacional, Vall de Boí, Vall Ferrera, Conca de Tremp, etc.

La novel·la galopa entre la realitat i la ficció. Entre la fina línia que separa l’alegria de la tristesa i, fins i tot, la vida de la mort.

Narra la història d’una parella, aficionats als esports de muntanya, que sofreixen un accident escalant una elegant paret calcària. Ella mor en l’accident. L’escalada, l’alpinisme i el descens de vertigen on buscava els seus límits s’han acabat. Ara, res li importa. Tan sols, la pèrdua de la seva estimada.
Recuperat físicament i anímicament, un bon dia, després d’un període de canvis i entrenaments pel Pirineu català, decideix tornar a escalar la paret en què va perdre la seva parella. Es diu a ell mateix que, si l’escala, podrà seguir endavant i ser lliure…
(Font: llibre)

Ivan Balagueró Masanés (Artesa de Segre, 1993) viu a Vilanova de Meià i és tècnic en esports, guia de muntanya i monitor d’esquí nòrdic. La seva estreta relació amb el Pallars i l’Alta Ribagorça s’esdevé als divuit anys, quan va començar a viure a Sort. Anteriorment, ja freqüentava el Pirineu tant com podia.  Va estudiar a Sort i a la Pobla de Segur. És un enamorat dels Pirineus, les seves muntanyes, les seves valls i la seva gent.

Per aquest motiu, aquests indrets són tan importants i influents en la novel·la, ja que, al cap i a la fi, no deixa de tenir paral·lelismes amb la seva vida.  (Font: l’autor)

Exemplars al Catàleg de la Lectura Pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s