Balls i danses del Pirineu

ballsTítol: Balls i danses del Pirineu
Vol. 1: Pallars Jussà, Pallars Sobirà
Lloc: Barcelona
Editorial: Associació Cultural Tram
Any: 2017
ISBN: 13 978-84-697-3480-3

Primer volum, dedicat al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, de la col·lecció “Balls i danses del Pirineu”. En seguiran més dedicats a altres territoris històrics del Pirineu.
El projecte recull les partitures que s’han anat utilitzant a l’Escola Folk del Pirineu en el desenvolupament de la seva tasca pedagògica .
… “Aquesta col·lecció va adreçada , fonamentalment, als músics i estudiants de música. Pretén ser una eina que serveixi tant per a l’estudi i coneixement de diverses melodies com pel seu ús, colze a colze amb els balladors, a les festes del nostre territori, tractant de fer prevaldre la música en viu per damunt d’aquella que anomenem enllaunada. Hem inclòs balls que han perdurat en el temps, els que s’han anat recuperant després d’haver desaparegut i aquells que fa temps van desaparèixer. A les pàgines finals trobareu un llistat amb informació de la procedència de les partitures” …
… “Per fer possible la interpretació de les melodies alhora que l’acompanyament, hem cregut interessant incloure per a cada tema una proposta d’harmonització. Trobareu temes en tres tonalitats diferents, Do(C). Sol(G) i Fa (F) o els seus relatius menors, Lam (Am), Mim (Em), Rem (Dm) perquè cadascú pugui escollir el més adient segons l’instrument o la formació instrumental” … (de la presentació)
Textos en català i aranès

Exemplars al Catàleg de la Lectura Pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s