Recorregut de recerca geològica i mineralògica per la comarca del Pallars Jussà

3715-770-1-SM.pdfAutors: Josep Maria Mata-Perelló, Joaquim Sanz Balagué
Títol de l’article: “Recorregut de recerca geològica i mineralògica per la comarca del Pallars Jussà: des d’Erinyà a la Pobla de Segur, a Tremp i a Isona, tot passant per Figuerola d’Orcau, Basturs i Abella de la Conca”
Títol de la revista: XARAGALL: revista de ciències de la Catalunya Central
Número: 8
Data: agost 2014

Itinerari realitzat el 8 de setembre de 2013. En aquesta ocasió, el recorregut de l’itinerari discorrerà, en la seva quasi totalitat pel Sistema Pirinenc, i més concretament ho farà per la seva Unitat Sudpirinenca Central (també anomenada com a les Serres Exteriors Prepirinenques).
En concret, el recorregut del present itinerari passarà per dos dels seus sectors més representatius; concretament pel Mantell del Montsec (més situat al Sud) i també per alguns indrets del Mantell de Bóixols.
Així, l’itinerari s’iniciarà dintre del Mantell de Bóixols (molt prop de la Unitat de les Nogueres) però les immediacions de la Pobla de Segur, a Erinyà, per a penetrar-se més endavant al Mantell del Montsec, per on finalitzarà el recorregut de l’itinerari.
Per d’altra banda, el recorregut de l’itinerari discorrerà íntegrament per una sola comarca: per la del Pallars Jussà (de la Regió de Tremp). (Font: resum de l’article)

Accés a l’article

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s